Beton Amprentat Piscina: Pavajul din beton amprentat la piscina este considerat a fi una dintre cele mai bune variante atunci când vine vorba de amenajarea grădinii, a curții sau chiar a piscinei. În afară de faptul că este foarte rezistent, pavajul imprimat în beton are și un puternic rol decorativ.

În ceea ce privește amenajarea piscinei, este destul de ușor să combini nuanțe și texturi în așa fel încât rezultatul să fie de-a dreptul uimitor. Cât despre lucrarea în sine, dacă ești mai pricept, o poți executa chiar tu. Dacă nu, poți apela cu încredere la profesioniști. Rezultatul va fi cu siguranță mai rapid și de o calitate mai bună.

Piscina din sau cu Beton Amprentat Decorativ

Să vedem în cele ce urmează care ar fi cele mai importante aspecte care ne pot convinge să folosim beton amprentat în amenajarea piscinei.

1. Durabilitate

Cu câteva acțiuni minime de întreținere, te poți bucura de spațiile pavate cu beton amprentat pentru toată viața. Chiar dacă o astfel de piscină te poate costa inițial mai mult decât una pavată cu gresie de exterior, de exemplu, investiția va merita toți banii.

2. Crești valoarea casei

Orice posibil cumpărător, în cazul în care te vei hotărî să vinzi spațiul în care locuiești, va fi impresionat de o piscină arătoasă, rezistentă și ușor de întreținut. Nu același lucru se poate spune și despre una care arată dezolant și care „țipă” după îngrijiri. Așadar, nu strică să investeșit într-un astfel de proiect dacă ai de gând să faci din vânzarea casei o activitate care să îți aducă profit.

3. Valoare estetică

Datorită faptului că un asemenea material poate veni într-o diversitate mare de modele și culori, ai posibilitatea să construiești ceva cu adevărat unic, un punct de atracție care poate schimba întreg aspectul curții. Astfel, în afară de valoarea materială a casei tale, vei crește și valoarea estetică a acesteia.

4. Întreținere ieftină și ușoară

Betonul amprentat este unul dintre cele mai ușor de întreținut materiale de pavaj. Acesta poate fi spălat foarte ușor cu apă și detergent în cazul în care se murdărește și apoi va arata ca nou. De asemenea, având în vedere că este dintr-o singură bucată, nu există riscul să fie invadat de buruieni nedorite și nu trebuie să depui un efort inutil în curățarea acestora. Nu același lucru putem spune despre pavajul cu dale, indiferent de materialul din care sunt făcute.

5. Rezistență

Spre deosebire de betonul obișnuit, care crapă destul de ușor în cazul unor temperaturi extreme (iar noi nu ducem lipsă de așa ceva), betonul amprentat este tratat cu o formulă specială care nu îi permite să crape la temperaturi foarte scăzute.

De asemenea, având în vedere că vorbim de o piscină, acest beton amprentat reacționează bine la umezeală, nu se lasă și nu face valuri, datorită substanțelor cu care este tratat. De altfel, pentru a te bucura de o piscină frumoasă și funcțională cât mai mult timp, este indicat să execuți câteva operațiuni minime de întreținere în fiecare an.

6. Instalare ușoară

Un alt avantaj al betonului amprentat este că se poate instala foarte ușor, spre deosebire de alte tipuri de pavaj, precum piatra, granitul etc. Dacă acestea necesită destul de muncă pentru așezarea fiecărei bucăți în parte, instalarea betonului presupune doar amestecarea, turnarea, întinderea și amprentarea acestuia în cel mai scurt timp posibil, conform cerințelor proprietarilor.

Cu toate acestea, nu oricine ar trebui să toarne beton amprentat. Cea mai mică greșeală în compoziția acestuia poate compromite toată lucrarea, rezultatul fiind unul departe de a fi estetic sau funcțional.

Acestea fiind spuse, în cazul în care ai în plan construirea unei piscine nu ar strica să iei în considerare și varianta pavării marginilor acesteia cu beton amprentat. În funcție de modul și culoarea aleasă, proiectul poate fi cu adevărat unic, un loc special de care să te bucuri împreună cu familia și prietenii.

Alege Beton Amprentat pentru Piscina