Pavajul din beton elicopterizat sau Beton Superfinisat este un sistem bazat pe realizarea unei strat din beton cu caracteristici speciale, obtinut in statia de beton, care odata intins si nivelat este tratat cu un strat proaspat special, compus din CUARTZ, minerale ciment si pigmenti de culoare care duc la obtinerea produsului finit cu suprafata foarte dura si rezistenta.

Betonul elicopterizat reprezinta o solutie extraordinara pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, etc. precum si a oricaror suprafete care trebuiesc acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Betonul elicopterizat (superfinisat mecanic) este ideal pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, etc. precum si a oricaror suprafete care trebuiesc acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Acest tip de pardoseala se poate realiza in diferite culori, in functie de dorinta clientului.

Procesul de realizare a unei pardoseli industriale din beton elicopterizat implica urmatorii pasi necesari:
– Pregatirea suprafetei de lucru, cofrarea terenului;
– Turnarea, intinderea si nivelarea betonului;
– Aplicarea mortarului de presarare in functie de incarcarea pardoselii;
– Sclivisirea initiala pentru omogenizarea suprafetei;
– Sclivisirea finala pentru obtinerea efectului de oglinda;
– Sigilarea suprafetei cu sigilanti pe baza de solvent (lac sigilant);
– Efectuarea rosturilor de dilatare si umplerea acestora.

De asemenea, nu este de neglijat faptul că este usor de intretinut si nu prezinta puncte slabe, rezistenta fiind aceeasi pe intreaga suprafata. Totodata, prezinta avantaje si in domeniul aspectului, fiind disponibila o gama e larga de culori ce pot fi aplicate la beton amprentat elicopterizat.